Arctic Laundry

Paikallinen itsepalvelupesula
Suosiolantie 5, Rovaniemi | 66° 29' 35.2 "N 25° 40' 55.2 "E
asiakaspalvelu +358406729626 | info(at)arcticlaundry.fi
avoinna 7-22 | asiakaspalvelu ma-to 10-16 pe 10-13
Previous slide
Next slide

66° 29' 35.2 "N 25° 40' 55.2 "E

Palvelut
Tältä sivulta löydät koneidemme ohjelmat, hinnat ja täyttömäärät. Koneita on valittavissasi kolmessa eri koossa. Tavallisen pyykin lisäksi pesulassamme voit pestä työvaatteet, peitot ja täkit sekä konepestävätmatot niille tarkoitetulla mattokoneella tai laakapesulla.
Pesukoneet
Tältä sivulta löydät koneidemme ohjelmat, hinnat ja täyttömäärät. Koneita on valittavissasi kolmessa eri koossa. Tavallisen pyykin lisäksi pesulassamme voit pestä työvaatteet, peitot ja täkit sekä konepestävät matot niille tarkoitetulla mattokoneella tai laakapesulla.
Lue lisää
Kuivaus
Tältä sivulta löydät koneidemme ohjelmat, hinnat ja täyttömäärät. Koneita on valittavissasi kolmessa eri koossa. Tavallisen pyykin lisäksi pesulassamme voit pestä työvaatteet, peitot ja täkit sekä konepestävät matot niille tarkoitetulla mattokoneella tai laakapesulla.
Lue lisää
Laakapesu
Tältä sivulta löydät koneidemme ohjelmat, hinnat ja täyttömäärät. Koneita on valittavissasi kolmessa eri koossa. Tavallisen pyykin lisäksi pesulassamme voit pestä työvaatteet, peitot ja täkit sekä konepestävät matot niille tarkoitetulla mattokoneella tai laakapesulla.
Lue lisää
Previous slide
Next slide

Puhdasta ja kuivaa alle tunnissa!

Pesulassa on valittavana eri kokoisia koneita ja pesuohjelmia tarpeidesi mukaan. Valittavat pesulämpötilat ovat 30-60 astetta. Pesut kestävät ainoastaan puoli tuntia. Jäljellä olevan pesuajan voit nähdä koneen näytöltä. Matoille ja suurille kodintekstiileille on erilliset isot koneet. Pesulaan saapuessasi löydät konekohtaiset, helpot käyttöohjeet suoraan koneiden yläpuolelta. Ohjeita seuraamalla saat koneet käyntiin.

Koneet kolmessa eri koossa

Koneita on valittavissasi kolmessa eri koossa. Perusohjeena pesukoneiden täytössä voit pitää sitä, että kone on täynnä, kun pyykin ja rummun väliin jää noin nyrkin mentävä rako.

ERILLINEN UNTUVAOHJELMA

Normaalien pesulämpötilojen lisäksi käytössäsi on myöskin erillinen untuvaohjelma. Kuivaajat soveltuvat hyvin myös untuvapyykin kuivaukseen. Untuvaohjelmassa täytä kone puolilleen.

KUIVAAJAT

Kuivaajissa on 3 eri tehoa, millä lämmöllä ne kuivaavat pyykin. Valitse lämpötila (matala/ keski/korkea) materiaalin mukaan. Pause-näppäimellä rumpua voi tauottaa tarvittaessa. Tällöin voit tarkastaa että pyykki kuivaa hyvin ja ottaa esimerkiksi herkempiä materiaaleja jo pois. Liian pitkä tauotus sammuttaa kuivaajan. Kuivaaja jatkaa kuivausta automaattisesti suljettuasi luukun. Kuivaaja täytetään puolilleen.

PESUAINEEN AUTOMAATTINEN ANNOSTELU

Koneet annostelevat pesuaineen automaattisesti ja se kuuluu pesun hintaan. Pesuaine sopii myös villalle ja silkille. Pesuaineemme on hajusteeton, allergiatestattu ja Joutsenmerkitty. Pesuaineessamme on hyvä pesuteho myös alhaisilla lämpötiloilla. Pesulalla on käytössäsi myös tahranpoistoainetta.

Maksutavat

Maksuvälineinä meillä käyvät pankki- tai luottokortti, lähimaksu ja ApplePay. Yritysasasiakkaille meillä on tarjota pesukortti, jonka käyttö laskutetaan kuukausittain toteutuneiden käyttökertojen perusteella. Meiltä saa myös lahjakortit eri pesuvaihtoehdoilla.

visa-maksumahdollisuus, arctic laundry
mahdollisuus maksaa Apple Paylla, arctic laundry
wifi-merkki, arctic laundry

Pesukoneet

Varmistathan että pyykkisi on konepesun ja rumpukuivauksen kestävää!

Koneissa ei ole sallittua pestä kenkiä, eikä hevosen loimia.

sivuston kuvituskuvassa lähikuvaa itsepalvelupesun pesukoneista, arctic laundry

Pesukone 9kg

koneen tunnus: nro 1

 • Hinta 8,80€

Pesukone 14kg

koneen tunnus: nro 2

 • Hinta 14,90€

Pesukone 19kg

koneen tunnus: nro 3

 • Hinta 19,90€

mattokone

Tällä koneella voit pestä konepestäviä mattoja, koneeseen mahtuu kaksi isoa mattoa.

Mattoja kannattaa hieman puistella ennen koneeseen laittoa, sekä arvioida värien perusteella täyttö etteivät värit leviä matosta toiseen. Jos matoissa on kulumaa, voi olla että pesun aikana matto purkautuu enemmän. Varmin ohjelma on tällöin hienopesu.

kuvassa valkoisia istuinalusia valkoisella penkillä

mattokone 19kg

koneen tunnus: nro 4

 • Hinta 19,90€

Kuivaus

Pyykit ja kodintekstiilit saat kuivattua kuivausrummuissa 30 minuutissa. Jotkut tekstiilit saattavat vaatia lisäkuivauksen. Kuivauskaapistossa voit kuivata matot ja esimerkiksi isommat petauspatjan päälliset. Kuivauskaapeissa saa kuivata ainoastaan pesulassamme pestyjä ja linkokuivattuja mattoja.
kuvassa valkoisia kuivauskaappeja, arctic laundry

kuivausrumpu keskikoko

koneen tunnus: nro 5

 • Hinta 5,90€

Yleistä

Pyykin kuivaaminen tapahtuu tehokkaissa kuivausrummuissamme Voit kuivata koneissa kaiken rumpukuivaamisen sallivan pyykin. Täytä rumpu puolilleen jotta kuivaajalle jää ilmatilaa tehdä työ hyvin. Rummun yläpuolelta löydät kattavan ohjeen sen käyttämiseen. Rummuissa ei saa kuivata kenkiä.

Käyttö

Täytä, sulje luukku, valitse lämpötila ja käynnistä maksamalla.

kuivausrumpu iso

koneen tunnus: nro 6

 • Hinta 6,90€

Yleistä

Isompi rumpu on aina tehokkaampi, eli jos mietit näiden kahden välillä niin suosittelemme valitsemaan isomman jotta saat parhaan mahdollisen kuivaustuloksen. Yleensä untuva ei tule valmiiksi yhdellä kuivauksella, vauraduthan tähän. Henkilökuntamme opastaa mielellään näissä asioissa joko paikan päällä tai puhelimitse koko aukiolon ajan.

Käyttö:

Täytä, sulje luukku, valitse lämpötila ja käynnistä maksamalla.

kuivauskaapisto

koneen tunnus: nro 7

 • Hinta 8,80€

Yleistä

Matot voit jättää 24 tunnin ajaksi kuivamaan lukittaviin tankokaappeihimme. Yhteen kaappiin saat kerralla kaksi mattoa, maksimileveys matoille on 190cm. Halutessasi voit kuivata kaapissa esimerkiksi myös ison petauspatjan päällisen. Lukittuasi kaapin saat avaimen mukaasi.
Voit kuivata kaapissa vain meillä pestyjä mattoja tai pyykkiä.

Käyttö:

Avaa ovi, vedä tanko näkyville ja täytä tangot. Sulje ja lukitse ovi. Käynnistä maksamalla ja ota avain mukaasi.

Laakapesu

Pesemme myös laakapestäviä mattoja. Matot pestään maton pesuohjeita noudattaen ja ohjemerkinnän puuttuessa sovitaan pesumenetelmä. Laskemme tuodessasi matoille pesuhinnan, sekä arvioimme tarvittaessa mahdollisten tahrojen vaikutuksen pesutulokseen. Tuodessa voidaan sopia noutoaika puhtaille matoille toiveidesi mukaan. Pestävien mattojen maksimileveys on 200cm. Pituudessa ei rajoituksia. Meille voit jättää mattoja myös asiakaspalvelun aukiolon ulkopuolella. Tarkemmat ohjeet löydät pesulalta tai voit myös soittaa niin opastamme.
Huomioithan mattoja tuodessasi että pesemme vain vesipestäviä mattoja.
Emme pese itämaisia ja silkkimattoja.
Matoille on saatavilla myös joustavasti toimiva kuljetuspalvelu.

Laakapestävien mattojen hinnat:

 • TASOPESU, OHUT 11€/m²
 • TASOPESU, LYHYTNUKKAINEN JA VILLAMATOT 12€/m²
 • TASOPESU, KARVALANKAMATOT, KAHDEN PUOLEN PESTÄVÄT JA ERIKOISKÄSITELTÄVÄT 14€/m²
 • ERIKOISTAHRANPOISTO JA ERITELISÄ ALKAEN 5,90€

Usein kysyttyä

Meille voi jättää pestäväksi vesipesun kestävää vaatepyykkiä, liinavaatteita, petivaatteita ja mattoja, sekä haalareita. Meille jätettyyn pyykkiin lisätään palvelumaksu alkaen 11,90€. Liinavaatepyykki on hinnoiteltu erikseen, se on viikattuna 5,5€ ja mankeloituna 6€. Pienien pyykkimäärien kanssa, asioinnin sujuvoittamiseksi autamme ilman palvelumaksua. Varauduthan siihen että laskemme palvelupyykille toimitusaikaa. Jos sinulla on jotain erittäin kiireellistä, olethan etukäteen yhteydessä.

Ei tarvitse, koneet ovat käytössäsi kun ne ovat vapaana. Jos edellisen pesijän pyykit ovat koneessa ja kone on valmis ja tarvitset samaa konetta, voit nostaa valmiit pyykit koriin ja ottaa koneen käyttöösi.

Pesuaineet ovat hajusteettomia, allegiatestattuja ja Joutsemerkittyjä.

Koneissamme ei saa pestä hevosen loimia. 

Koneissamme ei saa myöskään pestä kenkiä.

 

Kuivauskaapistossa ei voi kuivata vettä valuttavia mattoja, koska kaapisto ei sitä kestä. Meillä voi kuivata vain meillä pestyjä ja lingottuja mattoja.

Saatavilla myös pesupalvelu!

Voit tuoda meille pestäväksi vesipestävät vaatteet, liinavaatteet, petivaatteet, työhaalarit/kelkkahaalarit ja matot. Laakamatot ja räsymatot.

Myös kuljetuspalvelu on saatavilla. 

Liinavaatteet nopealla aikataululla valintasi mukaan joko mankeloituna tai viikattuna. Palautusaikataulu vaihtelee sesonkien mukaan, olethan yhteydessä etukäteen.